Nieuwsbrief heropening SportPlaza Ter Apel

Beste sporter,

Eindelijk is het zover, we mogen onze sportschool vanaf aanstaande woensdag weer openen! We zijn ontzettend blij jou weer te mogen ontvangen in onze sportschool! Er blijft nog wel een aantal maatregelen van kracht om het risico op eventuele besmetting te verkleinen. Zo is de fitness weer geopend en mogen we maximaal 30 sporters per ruimte ontvangen. Groepslessen mogen weer worden gegeven, helaas nog niet binnen maar wel buiten in de tent.

Verder gelden de, inmiddels bekende, standaard coronaregels:

 • Blijf bij klachten thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was je handen regelmatig
 • Raak uw gezicht zo min mogelijk aan
 • Hoest of nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Reserveren en aanmelden voor het sporten is verplicht
 • Draag een mondkapje bij binnenkomst en vertrek (tijdens het sporten is een mondkapje niet verplicht)
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst
 • Gebruik van een handdoek is verplicht
 • Maak gebruikte toestellen en attributen na gebruik schoon
 • De kleedkamers en douches zijn gesloten, kleed je dus thuis om
 • Houd rekening met elkaar

Reserveren
Het is verplicht om vooraf te reserveren, bij voorkeur via de Mywellness app. Telefonisch of via de e-mail reserveren kan uiteraard ook. Mocht de Mywellness app niet goed werken of heb je problemen met inloggen? Laat het dan weten, dan helpen we je met het instellen.

Dankwoord
We hebben allemaal een moeilijke tijd achter de rug. Iedereen kent wel iemand die corona heeft gehad, of je hebt zelf corona gehad en je bent nog aan het herstellen. Verder heeft corona een flinke impact op ons sociale leven gehad: 1,5 meter afstand houden, een mondkapje dragen, je familie en andere naasten niet of minder zien, geen leuke dingen doen zoals sporten. 

Voor SportPlaza is het ook een moeilijke tijd geweest. Na een periode van investeren, kregen we te maken met een teruglopende omzet. Het merendeel van onze leden is ons in deze lockdown blijven steunen, door tijdens de verplichte sluiting 1, meerdere of zelfs alle maanden de contributie gewoon door te betalen. Welke bijdrage je ook hebt geleverd, we zijn jou als lid van SportPlaza daar ontzettend dankbaar voor! Zonder die steun hadden we het niet gered.

De komende periode moeten we flink aan de slag nieuwe leden te werven. Ook daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Hoor je in je omgeving dat mensen van plan zijn te beginnen met sporten, (opnieuw) fit en sterk willen worden, willen werken aan het opbouwen van je kracht en conditie of dat mensen overgewicht ervaren en dit willen aanpakken? Breng ze met ons in contact zodat wij een gratis proefles kunnen aanbieden. Dit geldt ook voor ex-corona patiënten die willen werken aan herstel. Ook voor hen bieden we een juiste training en coaching.

Om het aanbrengen van nieuwe leden aan te moedigen, komen we binnenkort met een ‘Bring a Friend’ actie. Je hoeft overigens niet te wachten met het aanbrengen van nieuwe leden, ook eerder aangebrachte leden, na de heropening, vallen onder de actie.

Jouw eerste trainingen
Het is belangrijk dat je na een periode van niet of minder sporten, je lichaam weer laat wennen aan de specifieke belasting van het sporten. Zorg dat je tijdens je eerste trainingen rustig aan begint, train met minder gewicht en minder weerstand en voorkom blessures en overbelasting. Vraag hulp van onze instructeurs en plan een afspraak om een (nieuw) trainingsschema te laten maken.

Nogmaals bedankt voor jullie steun!

Tot snel!

Team SportPlaza