NL Actief Preventiecentrum

Met trots mogen wij bekendmaken dat SportPlaza Ter Apel een NL Actief Preventiecentrum is!

Eerst zullen wij ons gaan focussen op het begeleiden van mensen die moeten revalideren na een corona infectie. Na de revalidatie bij de fysiotherapeut kunnen wij professionele begeleiding bieden en stellen wij samen met de sporter een beweegplan op.

Bij een preventiecentrum ben je op de plek waar mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, reuma maar ook met overgewicht/obesitas, veilig en met plezier kunnen sporten.

Wij als  preventiecentrum werken volgens een afgesproken protocol waarin metingen en persoonlijke programma’s zijn vastgelegd. De begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide instructeurs. Een preventiecentrum werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten en met de gemeente.

Zij verwijzen door omdat ze weten dat het preventiecentrum de juiste zorg levert en de instructeurs over de juiste kwalificaties beschikken.