SportPlaza Ter Apel start programma ‘Actief na corona’ voor revaliderende coronapatiënten

SportPlaza Ter Apel start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is samen met specialisten een landelijk begeleidingsprotocol opgesteld. Bewegingsdeskundigen van SportPlaza Ter Apel gaan het programma uitvoeren. Zij zijn speciaal opgeleid om ex-coronapatiënten in een sportomgeving te trainen en begeleiden. Met ‘Actief na corona’ geeft SportPlaza Ter Apel invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundigen van SportPlaza Ter Apel. Zij gaan, desgewenst samen met de eerstelijnszorg, revaliderende coronapatiënten begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

In Nederland mogen alleen NL Actief Preventiecentra het programma ‘Actief na corona aanbieden’. SportPlaza Ter Apel is geaccrediteerd als NL Actief Preventiecentrum. Dit zijn centra die gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten. De begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide professionals.

Bent u herstellende van corona en wilt u fitter en vitaler worden? Neem dan contact op.