Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?
Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende lichaamshoudingen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga of vinyasa yoga, worden de lichaamshoudingen niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende lichaamshoudingen in series achter elkaar uit te voeren. 

Is Hatha Yoga iets voor mij?
Hatha Yoga is erg geschikt voor iedereen die het stukje bewustzijn/rust in zichzelf wil vinden en meer flexibiliteit in zijn of haar lichaam wilt ontwikkelen. Bij Hatha Yoga is het erg belangrijk om naar het gevoel en het fysieke lichaam te luisteren. Hatha Yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als de meer ervaren yogi.

Hoe ziet een Hatha Yoga les eruit?
Tijdens de Hatha Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.