Steps

Wat is Steps? Steps is een populaire en dynamische groepsles waarbij gebruik wordt gemaakt van een in hoogte verstelbaar platform, ook wel een step genoemd. Tijdens de les volg je de instructies van een ervaren en enthousiaste instructeur, die je motiveert en begeleidt bij het uitvoeren van verschillende choreografieën op en rondom de step. Het is een cardiovasculaire workout die je helpt om je uithoudingsvermogen te verbeteren, calorieën te verbranden en tegelijkertijd je spieren te versterken.

Voordelen van Steps:

  1. Verbeterde conditie: Steps is een effectieve cardiovasculaire activiteit die je hartslag verhoogt en je algehele conditie verbetert. Door regelmatig deel te nemen aan Steps lessen, zul je merken dat je uithoudingsvermogen toeneemt en je energieniveau stijgt.
  2. Calorieverbranding: Steps is een geweldige workout als je wilt afvallen of je gewicht wilt behouden. Tijdens een Steps les verbrand je aanzienlijke hoeveelheden calorieën, waardoor het een effectieve manier is om vet te verbranden en je stofwisseling te stimuleren.
  3. Spierversterking: Terwijl je de choreografieën op en rondom de step uitvoert, gebruik je verschillende spiergroepen, waaronder je benen, billen, buik en armen. Steps helpt je om deze spieren te versterken en te tonen, wat resulteert in een strakker en fitter lichaam.
  4. Coördinatie en balans: Steps vereist een goede coördinatie en balans, omdat je verschillende bewegingen en patronen op de step moet uitvoeren. Door regelmatig deel te nemen aan Steps lessen, zul je merken dat je coördinatie en balans verbeteren, wat ook in het dagelijks leven voordelen kan bieden.
  5. Sociale interactie: Steps is niet alleen een geweldige workout, maar ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen. Je traint in een groep met gelijkgestemde individuen, wat zorgt voor een motiverende en ondersteunende omgeving.